Szigetelés után…

Szigetelés után…

 

Korábban mindig azt hallottuk, hogy álláskeresés szempontjából a legjobb időszak a szeptembertől novemberig, majd a februártól május végéig tartó időszak. A nyár az uborkaszezon, akkor nehezen lehet munkát találni, tulajdonképpen a „fű sem nő”.  Az elmúlt 2-3 évben ez a tézis konstans megdől, ugyanis a nyarak talán a legaktívabb időszakok, a legtöbb megbízást szinte ekkor kapjuk, évről évre egyre többet. Mondhatnánk, ez remek hír a munkavállalóknak is, hiszen így tulajdonképpen a karácsonyi időszakot leszámítva, szinte az egész év aktív „kereső-időszaknak” számít. Amivel azonban kevés munkáltató számol, és egyre nagyobb kihívást jelent, hogy nyáron nagyon sok fiatal munkavállaló azért nem jön el interjúra vagy vállal el egy felajánlott munkalehetőséget, mert „Szigetel”. Egész nyáron fesztiválokra járnak, júniustól augusztusig, majd szeptemberben kezdenek el keresni vagy éppen munkába állni az új helyen.

Mára már az „inkábbszigetelekmajdmáskorkeresekmunkát” sok esetben a munkavállalói oldal részéről olyan igény, hogy egy-egy nagyobb volumenű felvételnél az előrelátó vállalatok már betervezik, hogy ebben az időszakban jelentősen, akár 2 hónappal is hosszabbodhat a felvételi időszak sikeres zárása.

Nincs is ezzel probléma! Diploma után jól jön egy utolsó, felhőtlen nyár a fiatalok részére. Most azonban lassan itt a szeptember, vége a nyárnak, érdemes nekirugaszkodni az álláskeresésnek, nehogy úgy járjon valaki, mint a mesében a tücsök, akinek felkopott az álla…

2017.08.23. 10:52:49